Köpvillkor

 ALLMÄNT
Det är tryggt och enkelt att handla i Spralls webbshop!
I menyn ovan väljer du en undergrupp till varugruppen för att visa artiklarna. Klicka på den artikel som du vill köpa, så visas en större bild och mer information/fakta om artikeln.

Välj storlek eller dylikt, ange antal och klicka sedan på "Lägg i kundvagnen".
Om du vill se eller ändra i din beställning, klicka på "Till kassan" i det övre högra hörnet.  Det är även där du klickar för att genomföra och avsluta köpet. Efter att ha bekräftat köpet erhåller du en orderbekräftelse via mail. 


Alla varor förblir Spralls egendom till dess full betalning kommit oss tillhanda.


Har du inte fyllt 18 år så måste du ha målsmans tillstånd att handla i Spralls webbshop.

I priserna ingår moms med 25%.

Alla falska ordrar som skickas till oss kommer vi att spåra. Sprall förbehåller sig rätten att häva ett köp om bedrägeri misstänks. Alla försök till bedrägerier kommer att polisanmälas.

Hämtar du inte ut ditt paket så skickas det tillbaka till oss. Vi debiterar då er på fraktkostaden, som kan variera beroende på vikten, för att täcka de kostnader vi har i samband med det outlösta paketet. Outlösta varor omfattas normalt inte av ångerrätten.

 

FRAKT OCH LEVERANS
Leveranstiden är  2-5 vardagar och vi skickar alla våra varor med DHL till din närmaste DHL Service Point. Vi levererar endast inom Sverige.

Du kan också välja att hämta varorna i vår butik på Nybrogatan 51 i Stockholm.
Du får en avisering via e-mail och hämtar ditt paket på angivet uthämtningsställe.

 

HÄMTNING I BUTIK

Vid hämtning i butik Sprall, Nybrogatan 51, Stockholm sker avisering till din angivna e-postadress när din beställning är klar för upphämtning. Du har sedan 14 dagar på dig att hämta din försändelse. 
Vid upphämtning i butik ska legitimation visas. Vid bud ska både budets och beställarens legitimation uppvisas.
Påminnelser skickas ut via e-post.

BETALNINGSSÄTT
Du har möjlighet att betala din order med faktura, konto-/kreditkort.

Konto-/kreditkort
Vid online-betalning kan du använda ditt VISA, MasterCard eller Eurocard. Sprall belastar ditt konto-/kreditkort när köpet avslutats. Hem till dig skickas en avi, som du visar upp för att hämta ut ditt postpaket på angivet uthämtningsställe. 

Faktura
När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor.

  • Få alltid hem varan innan du betalar
  • Betalningstid - alltid minst 14 dagar
  • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
  • Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen*
  • Ladda ner dina fakturor från klarna.se
  • Möjlighet till delbetalning

 

BETALNINGSVILLKOR
Kredittiden för detta köp är 14 dagar från fakturadatum. Fakturan skickas i samband med leveransen. I enighet med avtalet med e-butiken debiteras en fakturaavgift om 0 kr.

En påminnelseavgift tillkommer vid utebliven betalning. Har du handlat för under 60 kr tillkommer 29,00 kr, och har du handlat för 60 kr eller mer tillkommer 60,00 kr i påminnelseavgift. Även en dröjsmålsränta om 24,00 % plus gällande referensränta tillkommer. Sker ingen betalning därefter kan fordran därefter komma att överlämnas för inkassohantering där ytterligare inkassokostnader kan tillkomma.

 

KREDITPRÖVNING
Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du får då en kopia på kreditupplysningen per post.

 

OMVANDLING AV FAKTURA TILL EN FLEXIBEL DELBETALNING
När du har fått hem din faktura kan du, i stället för att betala hela fakturan på en gång, erbjudas att betala in ett lägre belopp och på så sätt ansöka om att göra om din faktura till en flexibel delbetalning. Detta innebär att du betalar i din egen takt med minst 50 kr per månad. Den effektiva räntan vid ett köp om 10 000 kr, 29 kr i månatlig administrativ avgift, 19,90% i rörlig ränta och betalning över 12 månader är 29,22%. Varje delbetalning blir då 955 kr per månad och din totalkostnad blir 11 458 kr.

För omvandling av din faktura till en flexibel delbetalning gäller följande allmänna villkorHär hittar du även information om Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation.

 

PERSONUPPGIFTSHANTERING
Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter främst i syfte att utföra identifikation, kundanalys, kreditkontroll, marknadsföring och affärsutveckling. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte. Se Klarnas dataskyddspolicy för en närmare beskrivning av Klarnas personuppgiftsbehandling.

Genom att använda Klarna Faktura godkänner du vår användning av dina personuppgifter i enlighet med Klarnas dataskyddspolicy, inklusive överföring till särskilt utvalda partners eller till stat utanför EU/EES-området.

* Gäller ej för alla varor och tjänster, t ex. flygresor, evenemang och specialtillverkade varor.

Har du några ytterligare frågor eller funderingar, är du välkommen att ringa Klarna på 08- 120 120 10 Mån-Tors mellan 08.00 – 20.00, fredagar 08.00-18.00 och helger 10.00 – 17.00.

  

PERSONUPPGIFTSLAGEN
Dina personuppgifter skyddas av personuppgiftslagen. Denna lag bygger på EU-direktiv från 1995 och avser att öka skyddet för privatpersoners personliga integritet med hänsyn till det ökade antalet register och sammanställningar som lagras elektroniskt.

Enligt personuppgiftslagen måste vi be dig samtycka till att vi behandlar uppgifter om dig. Alla personuppgifter som du lämnar till oss eller som vi får ta del av när du anmäler dig för köp eller besöker vår hemsida kommer att behandlas av Sprall i egenskap av personuppgiftsansvarig. 

Informationen kommer att användas i syfte att vi vid köp ska kunna fullgöra våra åtaganden gentemot dig. I detta syfte har vi också behov av att kunna föra över dessa uppgifter till våra samarbetspartners. Informationen som samlas för att kunden ska kunna genomföra ett köp används endast för detta ändamål och kommer inte att spridas till någon utomstående, förutom i samband med att din beställning behandlas.

Leveransadress och leveransvillkor är information som endast vår fraktpartner tar del av. I praktiken innebär det att alltså denna typ av information ligger utanför vår direkta kontroll. Du har alltid möjlighet att ta del av de personuppgifter som finns registrerade om dig. Om de är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta får du ändra uppgifterna samt även välja att ta bort dem.

 

RESERVATIONER
Sprall reserverar sig för slutförsäljning samt att varor kan utgå ur sortimentet. Vi kan inte garantera att alla bilder exakt återger produkternas verkliga utseende. Vi reserverar oss även för eventuella tryckfel på denna hemsida.

 

ÅNGERRÄTT
Du har alltid 14-dagars bytes- och returrätt efter mottagandet av varan. Detta gäller endast om varan returneras i oskadat skick och ligger i originalförpackningen. Vid retur av en vara som ser använd ut nekas öppet köp.